Articles jurídics > L’alimentació i els noms de domini
0B8A0918
10.12.2012 |

La OMPI (l’Organització Mundial de la Propietat Intel · lectual, www.wipo.int), a través del seu centre d’arbitratge i mediació, ha resolt 872 casos de conflictes en matèria de noms de domini, referits a aliments, begudes i restaurants des del any 2000 fins a finals del 2012.

Normalment aquests conflictes es plantegen quan una persona (el demandat davant l’OMPI) s’adona que un domini igual a una marca molt coneguda, no ha estat registrat, ja sigui per descuit de l’empresa, perquè el domini no ha estat renovat a temps o perquè va ser registrat per aquesta persona quan treballava a l’empresa (habitual en el cas dels informàtics) i en resoldre la seva relació amb aquesta (en ser acomiadat), decideix no transferir el domini a l’empresa i quedar-se’l en el seu poder.

És llavors quan aquesta persona registra el domini coincident amb la marca o amb la designació habitual del restaurant o hotel i és a partir d’aquí i depenent de cada cas, quan es deixa el domini sense activar, es crea una pàgina web o simplement es posa a la venda en una empresa especialitzada (com sedo.com, entre altres) esperant una bona oferta per transferir.

Quan l’empresa (el demandant davant l’OMPI) s’adona que no té registrat aquest domini és quan comencen els nervis i tot un procés de negociació, ja sigui oferint un preu de compra al titular del domini o bé simplement amb l’amenaça de demandar- davant l’OMPI.

Si l’empresa no aconsegueix la transferència a les bones, és quan es planteja la possibilitat d’iniciar un procés davant del centre d’arbitratge i mediació de l’OMPI amb base a la política uniforme de solució de controvèrsies en matèria de noms de domini (coneguda com política UDRP) complint (si pretén tenir èxit i recuperar el domini) els tres requisits que assenyalen els punts a, b i c de la política uniforme (http://www.wipo.int/amc/es/domains/rules/index.html ).

Aquests són alguns dels casos reals resolts (els primers del domini. Com i els segons del domini. És) classificats per l’OMPI sota l’epígraf “aliments, begudes i restaurants”.

El domini .com

raimat.com

donsimon.com

guinnes.com

findus.com

chupa-chups.com

vega-sicilia.com

granini.com

cacaolat.com

colacao.com

guiness.com

cervezapolar.com

ferrerorocher.com

maggi.com

campoviejo.com

smirnof.com

cartanevada.com

ferrero-rocher.com

sugus.com

torres.com

bocatas.com

cincojotas.com

sanmiguel.com

juvecamps.com

borges.com

hero.com

ricard.com

cava.com

bonafont.com

pastabarilla.com.

El domini .es

mentos.es

burguerking.es

piensaenverde.es

donettes.es

montaditos.es

philadelphia.es

madeira.es

aquabona.es