Notícies > 10.01.2013 | Estimats Reis Mags vull… un domini
0B8A0906

La Família Digital ha elaborat una sèrie de consells per a aquells que volen per aquest Nadal un nom de domini que puguin compartir entre tots els membres de la casa. «En realitat, més que comprar un nom de domini, ens l’assigna un agent registrador (empreses acreditades per tramitar les assignacions, les baixes, etc), així que el primer que hem de fer és posar-nos davant d’un ordinador, i fer proves fins veure si el nostre cognom, per exemple, està registrat », expliquen Ramón Arno i Jaume Guasch, fundadors d’aquesta institució, especialitzada a informar sobre la utilització, legalitat, tecnologia, precaucions i perills d’internet als pares.

1. Depèn dels gustos podem triar un domini territorial (. És .. fr. Etc), genèric (. Com. Org) o associat a una llengua o cultura (. Cat). Ara bé, cal llegir bé els requisits, ja que de vegades cal complir criteris específics (que la persona estigui establerta en un país determinat, que el web contingui informació en una determinada llengua, etc.)

2. Un cop tinguem clar el tipus de domini, hem de donar voltes al «coco» buscant noms. Per descomptat si volem evitar conflictes jurídics hem d’evitar registrar marques molt conegudes o d’esportistes. En altres casos la pròpia normativa impedeix el registre de certs dominis.

3. Ja tenim el nom i també el domini, ara és qüestió de buscar en el «Whois», per veure si aquesta lliure. Aquí regeix el principi «first menja, FIRS served», alguna cosa així com «el primer que arriba el” atrapa “». Al «whois» podem veure les dades de les persones físiques o jurídiques que tenen assignats els noms de domini. Com proves podem mirar el nom de l’empresa on treballa la mare o el pare, l’ajuntament, l’escola, etc.

4. A través d’una gent registrador, és a dir, aquelles autoritzades, els pares han d’omplir el formulari amb les dades que ens demanin. És aconsellable contractar un servei per mantenir les dades de manera anònima, si no volem que se sàpiga qui és el titular,, la persona de contacte administratiu, de facturació i tècnic.

5. I a pagar!

6. Quan tinguem registrat el nom de domini, hem d’esperar unes hores perquè s’activi i ja podem crear una o diverses adreces de correu per a tota la família. Aquí cada empresa té la seva política.

7. També podem crear una pàgina web.

8. Si volem recuperar la inversió o hem tingut la sort de poder agafar un domini molt bo, sempre el podem posar a la venda.

9. – Si ens cansem, uns dies abans de la renovació ens enviessin un correu de recordatori. Finalment, sapigueu que si no diem res, adéu amb el domini!.

http://www.abc.es/familia-padres-hijos/20121227/abci-rrmm-quiero-dominio-201212271729.html